content oude siteShiatsu betekent letterlijk “vingerafdruk”. Op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijk lichaamsgewicht wordt druk uitgeoefend op bepaalde punten op het lichaam. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan ook met de handpalm, elleboog, knie of voet gegeven worden. De druk op het lichaam beïnvloed de energiestroom in de energetische kanalen in het lichaam; de meridianen. Deze energiestroom wordt “ki” genoemd.

Doel

Het doel van Shiatsu is energetisch evenwicht brengen in zowel lichaam als geest. Meer evenwicht betekent veel lichamelijke en geestelijke ongemakken voorkomen en oplossen.

Traditionele Chineze Geneeswijze

Shiatsu massage is gebaseerd op de 5 elementen theorie en de yin yang theorie. Beide theorieën behoren tot de 5.000 jaar oude Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). Binnen de TCG draait het eigenlijk om een vertaalslag; van het evenwicht in de natuur naar het evenwicht in de mens. Shiatsu massages zijn geschikt voor ontspanning en bij regelmatige toepassing om klachten en kwaaltjes te voorkomen.

Energie

Shiatsu therapie is er op gericht om door middel van druk, strekkingen en manipulaties de energiestroom weer op gang te brengen en daarmee stagnaties in de energiebaan op te lossen. Pijn in het lichaam kan een stagnatie in een energiebaan zijn. Voorbeelden hiervan zijn pijn in de schouder (frozen shoulder) en rugpijn.

Tijdens een Shiatsu behandeling houd u uw kleding aan. Ik adviseer om makkelijk zittende kleding aan te trekken als u voor een Shiatsu behandeling komt.

Tarieven Shiatsu behandelingen